De gouden eeuw 1600-1700

Druk bevaren oceanen met prachtige zeilschepen. Allen vol beladen met goud, zilver, tabak, koffie en cacao uit de pas ontdekte Amerika’s, met de fijnste kruiden en de mooiste smaragden en houtsnijwerk uit India en Indonesië, met het prachtigste porselein en de heerlijkste thee uit China en Japan. Een aanlokkend decor voor piraten, boekaniers en andere zeeschuimers. De tijd van legendarische piratenschepen zoals de “Vliegende Hollander”, the “Black Pearl” en de razendsnelle “Stormvogel”.

Die tijden zijn vervlogen. IJzeren stoomschepen en goed georganiseerde marines maakten het leven van een piraat onmogelijk. Voor eerlijke piraten was er op zee geen droog brood meer te verdienen. Zo ook voor de bemanning van de Stormvogel. Zij zochten een veilig heenkomen op de Hondsrug in Drenthe. Na vele rondzwervingen door de bossen en langs de hunebedden troffen zij elkaar weer op de heidevelden rond Emmen.

Sinds 1999 komen de nazaten van deze piraten weer bijeen. Zij treffen elkaar in de omgeving van Emmen. Zij beramen daar hun plannen. Welke podia zij gaan enteren in Nederland of Duitsland of elders. Zij struinen langs festivals, braderieën en jaarmarkten. Zij zijn op zoek naar een niets vermoedend publiek. Zij noemen zich de Stormvogels. Zij zijn een piratenkoor.