Nieuws

Piratenkoor "De Stormvogels"

Piratenkoor "De Stormvogels"

Bruntingerbrink 29

7812 VE Emmen

Tel: 0591 613124

Mob: 06 28187235

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het piratenkoor "De Stormvogels" uit Emmen (DR) is opgericht in 1999 en bestaat uit een zestigtal woeste zeepiraten. Een piratenkoor wordt door het ontbreken van een grote zee wellicht niet direct verwacht in Emmen, maar met de komst van de grote rietplas en de vele kanalen die hier nog liggen kunnen de zoetwaterpiraten hier prima uit de voeten.

De piraten zingen niet alleen de alom bekende zeemansliedjes en de echte Shanty's, maar brengen ook de traditonals en evergreens ten gehore.

Omdat de piraten elke zee van de wereld bevaren, schrikken ze ook niet terug voor een lied met Engelse, Duitse of zelfs Drenthse tekst. De piraten zingen veel over verre kusten, vreemde landen en over drank, maar zeker ook over al die mooie vrouwen die ze ontmoeten in de havens waar ze aanleggen.

Het piratenkoor heeft een eigen piratenorkest bestaande uit: meerdere accordeonisten, een drummer, een basgitarist en een gitarist. Ook laat een van onze zangers zich regelmatig horen met zijn doedelzak. Wij hebben een eigen professionele geluidsinstallatie en een prima kracht aan de knoppen.

Aan de oever van de grote rietplas in Emmen, in Parc Centrum Sandur, oefent het piratenkoor "De Stormvogels" elke week onder leiding van hun enthousiaste dirigent.

Twee CD'S;

1. DE ZEILEN GEHESEN

2. DE HAVEN UIT

Een DVD:

HET DONDERT EN HET BLIKSEMT

Hebben de piraten al uitgebracht.

Met hun krachtige stemmen en de veelkleurige uitmonstering heeft het piratenkoor "De Stormvogels" al vele toehoorders mogen bekoren.

KOM NAAR ONZE OPTREDENS EN OVERTUIG U ZELF.