15e Int. Shanty & Seasongfestival

Geschreven: zaterdag 26 augustus 2017

Jubileum Internationaal Shanty & Seasong Festival

Het cultuurreel weekend de UITMARKT met op donderdagavond 7 september de film avond, vrijdagavond 8 september het Open-Air festival, op zaterdag de Opening van het culturele seizoen met de grote uitmarkt en op zaterdag en zondag de Stads barbecue wordt op zondag 10 september 2017 in het centrum van Emmen afgesloten met het 15e internationaal Shanty & Seasong Festival als een van de grootste één daagse Festivals van Europa.
Naast dit muziek spektakel is er van 11.00 tot 18.00 uur een grote Braderie en Vlooienmarkt georganiseerd door Vitalis braderie en markten.
Om alvast in de sfeer te komen zal Dweilorkest Dinges van 11.00 tot 13.00 uur de boel alvast wat opvrolijken.
Ook dit jaar is de stichting shanty cultuur er weer in geslaagd om u een gevarieerd aanbod van koren voor te stellen uit bijna geheel Nederland en drie koren uit Duitsland. Vanaf 13.00 uur zullen op acht podia verdeeld over de stadsvloer 24 koren van de 88 aanmeldingen uit binnen en buitenland hun beste kunnen aan u tonen. Het hoogtepunt is op het Hoofdpodium op het Marktplein, als om 17.30 uur alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en een wethouder van de gemeente Emmen het festival zal afsluiten.

De deelnemende koren uit Nederland zijn:
The Sweelsingers Zweeloo, De Noaberzangers Nw.Amsterdam/Veenoord, De Stormvogels Emmen, Shantykoor Scheveningen, Shantykoor 3x Niks uit Heenvliet, Vliet Grieten uit Leidschendam, Shantykoor De Rundezangers uit Emmercompascuum, Loo en Drosten Singers uit Dalen, Shantykoor Sjompiesingers uit Gramsbergen, Shantykoor Spier uit Spier en Eemslandershanty`s uit Klazienaveen, Zeemansvrouwen uit Zuidbroek, Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam, Shantyzangers Ede uit Ede, Einrommer Shantykoor uit Eenrum, Magelan Singers uit Delftzijl, Dickningergeuzen uit de Wijk, De Noszélie Singers uit Stadskanaal, Schellevissen uit Almelo, Oostvaarders uit Almelo, Shantykoor Buitengaats uit Zwijndrecht,
Uit Duitsland zullen de volgende koren aanwezig zijn:
Shantychör Geeste, Shantychör Fresenburg 04 uit Fresenburg, en Shantychör Original Osnabrücker Windjammer uit Osnabrück.

De organisatie is in handen van de Stichting Shanty Cultuur Emmen en het Piratenkoor “De Stormvogels”.

Financieel is het festival mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen, de gezamenlijke plaatselijke Horeca, Stichting Ondernemersfonds Emmen Centrum, Flamingo Plaza Wok restaurant, Hollands Glorie, Vitalis, DSM en diverse kleine sponsors.
De toegang is gratis.

 

 

Met vriendelijke groet en voor informatie,
Namens de Stichting Shanty Cultuur Emmen
Voorzitter: Hans Groenendal Tel: 06-28187235
Secretaris: Gerrit Reinderink Tel: 06-30807719
www.destormvogels.nl


 

Programma

 

Piraten in de krant 2013

Geschreven: maandag 15 juli 2013

Dagblad van het Noorden 13-07-2013

Bekijk: Krantartikel


De Zuidoosthoeker 29-07-2013

Piraten uit Emmen stelen de harten van de inwoners van Kuldiga

EMMEN – Het piratenkoor de Stormvogels heeft voor de derde keer deelgenomen aan een muziekfestival in Kuldiga in Letland. “We hebben een waanzinnige tijd achter de rug”, blikt voorzitter Hans Groenendal glunderend terug. “Het publiek was zo enthousiast over de optredens, dat het organisatiecomité nu al heeft besloten om ons weer vast te leggen. In 2015 zijn we weer van de partij.”

Bekijk: Kranten artikel


CD: Verder dan de Oceanen

Geschreven: vrijdag 18 november 2011

In het kader van het twaalf-en-half jarig bestaan van het Piratenkoor "De Stormvogels" is op 24 maart 2011 een open dag gehouden in `t Schienvat te Erica.

Tijdens de uitzending Hemmeltied van RTV Drenthe is de nieuwe CD (VERDER DAN DE OCEANEN) van "De Stormvogels" gepresenteerd.

De nieuwe cd is verkrijgbaar bij onze Fanclub of via Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Geschreven: zaterdag 19 november 2011

Piratenkoor "de Stormvogels" heeft nu ook een eigen facebook pagina.

 

Klik hier: Stormvogels op Facebook

 
Als u op de knop: 'Vind ik leuk' drukt blijft u op de hoogte van berichten die daar geplaatst worden.

DVD: Piraat tegen wil en dank

Geschreven: zaterdag 20 juni 2009

De nieuwe speelfilm van Piratenkoor de Stormvogels PIRAAT TEGEN WIL EN DANK is klaar.

Een werkelijk indrukwekkende speelfilm van bijna anderhalf uur is te koop voor €`19,90 (inclusief een cd met de in de speelfilm gezongen nummers).

De film  is verkrijgbaar bij onze Fanclub of via Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Bekijk hier een kort promotie filmpje:

Het piratenkoor bedankt deze sponsor:
Klik op het logo om de website te bezoeken.

Bezoekers

Vandaag 31

Gisteren 43

Alle 906883